Декларация за поверителност и защита на личните данни

Настоящата Декларация се отнася до вашите личните данни, които Грант Кардон ЦИЕ ЕООД събира с цел да ви предостави продукти и услуги съгласно предмета си на дейност.

Прилагаме политика за защита на личните данни както за данни, събирани от вас чрез Интернет сайта ни grantcardone.eu, така и чрез форми на хартия, попълнени лично от вас или от наш представител, чрез имейл кореспонденция, сключване на договор или други позволени от закона методи за събиране на лични данни.

Чрез тази Декларация ви информираме за нашите практики, които прилагаме при защитата на данните ви, за вашите права, които имате относно събраните лични данни за вас чрез нашия сайт и/или събрани от нас чрез други споменати по-горе методи.

Обща информация

При събирането и обработването на вашите лични данни, Грант Кардон ЦИЕ ЕООД се подчинява на редица закони и нормативни правила, които разпореждат как да бъдат извършвани тези действия, за какви цели и какви гаранции за защита на личните данни да бъдат приложени.Относимата нормативна уредба включва, но не се ограничава до Общия регламент за защита на личните данни (Регламент (ЕС) 679/2016), Закона за защита на личните данни, както и свързаните с тях актове.

Принципи при събирането, обработването и съхраняването на вашите лични данни
Ние спазваме следните принципи при обработката на вашите лични данни:
• законосъобразност, добросъвестност и прозрачност;
• ограничение на целите на обработване;
• свеждане до минимум на събираните данни;
• точност и актуалност на данните;
• ограничение на съхранението с оглед постигане на целите;
• цялостност и поверителност на обработването и гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни;
• отчетност.

Защо събираме личните данни и за какво ги използваме
Грант Кардон ЦИЕ ЕООД обработва вашите лични данни за целите, описани по-долу:

– за регистрация и управление на профила ви в cardoneuniversity.com;
– за абонамент за регулярни бизнес стратегии;
– за продажбата и доставката на продукти отнашия електронен магазин;

– за връзка с вас, относно качественото изпълнение на нашите услуги.

Какви лични данни събираме от вас
В по-голямата част от случаите събираме данни от вас, които са изрично посочени в закона или такива, които са необходими за сключването и изпълнението на определен договор между нас.

Данни за целите на ползването на услуги и регистрация

Във формите на сайта www.grantcardone.eu, чрез които се въвеждат лични данни, ясно обозначаваме кои данни са задължителни за предоставяне.Това са такива данни, без които е невъзможно да предоставим съответната Услуга или част от нея.

Други данни
Когато извършвате някое от следните действия на сайтовете ни, нашият уеб сървър автоматично записва вашия IP адрес, дата и час (timestamp):
– публикуване на коментар под статия, тема/мнение във форум
– препоръчване на статия

Логове (Log files), свързани със сигурност, техническа поддръжка, развитие и др.
Логовете са файлове, които записват събития във и взаимодействия между системите и/или между потребители и дадена система.

На онлайн платформата ни www.cardoneuniversity.com се използват логове със следните цели:

  • За подсигуряване на надеждното функциониране на Услугите и установяване на технически проблеми;
  • За подсигуряване сигурността на Услугите и откриване на злонамерени действия;
  • За развитие и подобряване на Услугите в Сайта;
  • За измерване на посещаемостта и ползваемостта на Сайта;

 

Лог за влизане в акаунт
Този лог дава възможност да бъдат установени и автоматично блокирани нерегламентирани опити за достъп до акаунти.Той съдържа дата и час на влизането в акаунта и информация дали влизането е през мобилна версия, приложение или десктоп браузър, информация дали влизането е с профил от някоя социална мрежа (social login), IP адрес.

Сървърни логове, логове на устройства за защита на сигурността (Web Application Firewalls) и др.устройства, попадащи в тази категория
Тези логове са необходими за установяване на технически проблеми, откриване на злонамерени действия и др. от посочените по-горе цели. Логовете могат да съдържат следната информация: дата и час, IP адрес, URL, информация за браузър и устройство.

Данни, които събираме за целите на абонаментa за регулярни бизнес стратегии
За целите на абонаментите за нашите издания, събираме от вас следните данни:
Име и фамилия, имейл.
Данните са необходими за предоставянето на услугата.

Личните Ви данни ще бъдат използвани от Администратора на територията на Република България и същите няма да бъдат предавани на трети лица, освен на: автоматизираната маркетинг платформа MailChimp с оглед изпращане на бюлетина; на дружествата, управляващи съответните плъгин или социална мрежа, които решите да използвате сами; както и на Google, с оглед осъществяване на уеб анализ. На последните се предоставя информация само за IP адрес и за лог, с цел осъществяване на анализа.

Данни, които събираме за целите на онлайн обученията в www.cardoneuniversity.com
За целите на търговските ни онлайн обучения, събираме от вас следните данни:
Име и фамилия, имейл, телефон.
Данните са необходими за предоставянето на услугата.

Допълнително към по-горните, с цел изготвяне и изпълнение на договорните ни взаимоотношения по обученията, събираме допълнително: ЕГН/ЕИК и адрес.

Данни, които събираме за целите на пазаруване през онлайн магазина

На нашия уебсайт можете да пазарувате онлайн.Предоставените данни ще бъдат използвани само и единствено с цел осъществяване дейността по поръчката.

 

Бисквитки и други пасивни технологии
Грант Кардон ЦИЕ ЕООД използва „бисквитки“ и други технологии за проследяване, които събират информация, от вас при взаимодействие с нашите сайтове, за да подобрим тяхното представяне и вашето преживяване.

Какво са бисквитки?

Бисквитките са малки текстови файлове, които уебсайтът може да запише на вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате страница или сайт.Бисквитката ще помогне на сайта или на други сайтове да разпознаят вашето устройство следващия път, когато го посетите. Web beacons или други подобни файлове могат да правят същото. Използваме термина бисквитки в тази политика, за да назоваваме всички файлове, които събират информация по този начин.

Бисквитките изпълняват множество различни функции. Например, те ни помагат да запомним вашето потребителско име или предпочитания, да анализираме колко добре се представят нашите сайтове, да ви показваме реклами, които вярваме, че са релевантни на вашите интереси или дори ни позволяват да ви препоръчаме съдържание, което смятаме, че ще бъде интересно за вас.

Данни, събирани от други източници
Възможно е да събираме информация за вас от други законни източници с цел да ви предоставим качествено нашите услуги.Такива източници са информация от наши партньори (в случай, че вие сте се съгласили), публично достъпна информация.
Тази информация включва:
– данни за осъществяване на контакт с вас;
– публично достъпна информация с данни за лицата, представляващи вашата организация.
Друга публично достъпна информация събираме само, след като имаме изричната декларация на лицето, което ги споделя с нас, че вие сте се съгласили да бъдат споделяни с нас.
Когато осъществим контакт с вас, ще ви кажем откъде имаме вашите лични данни, в случай че не сме ги събрали ние лично от вас.

Вашето съгласие и нашият легитимен интерес

Извън случаите, в които събираме личните данни въз основа на закон, договор, легитимен интерес или да защитим вашите жизненоважни интереси, ще поискаме вашето съгласие.
Ще използваме личните ви данни само след вашето изрично съгласие за конкретната цел.
Имате право, ако на по-късен етап размислите, да оттеглите съгласието си.

В случаите, в които се наложи събиране на Ваши лични данни от вас поради наш легитимен интерес или да запазим вашите жизненоважни интереси, ще ви информираме своевременно, както и ще ви разясним правата ви.
Имате право да възразявате срещу това да събираме ваши лични данни, ако смятате че нямаме легитимен интерес да ги събираме.Ще предприемем допълнителни мерки, както ще ви предоставим допълнителна информация и нашите мотиви в срок не по-дълъг от 1 месец от вашето искане.

Разкриване на Ваши данни пред трети лица
Грант Кардон ЦИЕ ЕООД разкрива вашите лични данни само в следните случаи:
– само пред държавни органи, институции и лица, на които сме длъжни да предоставяме лични данни по силата на закон;
– на лица, които по възлагане поддържат оборудване, софтуер и хардуер, използвани за обработка на лични данни;
– на наши партньори, които работят по възлагане на Грант Кардон ЦИЕ ЕООД на основата на договорни отношения и ни помагат да ви предоставим услугите си и с които имаме споразумения за запазване на конфиденциалността на информацията и защита на лични данни.

Грант Кардон ЦИЕ ЕООД взема мерки всички тези лица да прилагат същата защита към вашите лични данни, както нашите собствени служители и да се съобразяват с Политиката на Грант Кардон ЦИЕ ЕООД за защита на личните данни. За нас е важно да ползваме услугите само на такива лица, които се отнасят отговорно към защитата на личните данни и прилагат подходящи технически организационни мерки.

Използваме доставчици на услуги при обработването на лични данни за някои цели, като например измерване и проследяване на потребителското поведение в сайтовете, изпращане на имейл съобщения, споделяне на съдържание от потребителите, вход с профил от социални мрежи и др. Тези компании са (без изброяването да е изчерпателно):

– Google (с Google Analytics, Google Tag Manager, DoubleClick for Publishers, AdX, AdSense, AdWords, Google Plus): https://privacy.google.com
– Facebook (с Facebook Tracking Pixel, Facebook Tools – Plug-in „like“ button, Sign in with Facebook profile и др.) : https://www.facebook.com/privacy/
– LinkedIn : https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy
– Mail Chimp: https://mailchimp.com/legal/privacy/

Мерки за защита
Грант Кардон ЦИЕ ЕООД събира, обработва и съхранява личните данни при спазване на всички законови изисквания и прилагайки адекватни технически и организационни мерки за сигурност.

Период (срок), в който съхраняваме личните ви данни

Вашите лични данни се съхраняват за срока, определен в действащите закони, в зависимост от целта, за която са събрани.
В случаи на липса на такъв законен срок, Грант Кардон ЦИЕ ЕООД приема, че ще съхранява вашите лични данни за разумен срок, определен на база допълнителни критерии.Критериите за определяне на срока са съобразени с желанието ни да ви предоставим услуги с високо качество, както и нормално развитие на партньорските ни взаимоотношения.
Целта ни е съхраняването на личните ви данни да изискват минимални действия от ваша страна по пререгистрации или повторно предоставяне на данни.
Когато личните данни, които събираме, вече не са необходими за упоменатите цели, ние ги заличаваме, анонимизираме или ги унищожаваме по друг надлежен начин.
Без списъкът да е изчерпателен ето изброени сроковете, за които съхраняваме някои от данните, които обработваме:

Трафични данни
Съгласно Закона за електронните съобщения, трафичните данни се съхраняват за период от 6 месеца.

Бисквитки
За периода на валидност, за който се записва съответната бисквитка.

Вашето право на достъп и получаване на информация
Имате право да поискате достъп до вашите лични данни по всяко време.
Имате право да знаете какви лични данни обработваме за вас и за какво ги използваме, как ги съхраняваме.
С тази Декларацияза поверителност ви уведомяваме по какъв начин обработваме личните данни и как ги съхраняваме.
В редките случаи, в които не можем да осигурим достъп до личните ви данни в срок не по-дълъг от 1 месец, ще ви посочим причините.

Право да бъдат изтрити вашите лични данни (право „да бъдеш забравен“)
При определени обстоятелства вие имате право да поискате личните Ви данни да бъдат изтрити. Такива обстоятелства са:

– личните ви данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;
– в случай че сте оттеглили съгласието си за обработване на личните ви данни;
– ако личните ви данни се обработват незаконосъобразно;
– в случай че сте възразили срещу обработването на личните ви данни;
– други случаи, предвидени в законодателството, уреждащо защитата на личните данни;
В някои от случаите ние сме задължени по закон да съхраним вашите лични данни. В тези случай няма да е възможно да изтрием от нашите системи вашите лични данни.

Други Ваши права
Извън гореизброените права имате право да поискате:
– да поискате ограничаване на обработването на личните ви данни за определен период от време;
– да възразите срещу обработването;
– преносимост на данните.
Изброените права зависят от конкретната причина, поради която обработваме вашите лични данни.

Право на жалба
В случай че сметнете, че нарушаваме вашите права, може да се свържете с нас на: office@grantcardone.cz, за да проверим въпроса.
Също така имате право и да подадете жалба пред Комисията за защита на личните данни:

Наименование Комисия за защита на личните данни
Седалище и адрес на управление гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров“ № 2
Адрес за кореспонденция гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров“ № 2
Телефон 02 915 3 518
Интернет страница www.cpdp.bg
Show Buttons
Hide Buttons